The Opposites | Uitverkocht – Gashouder

The Opposites | Uitverkocht

6 mei 2022 @ Gashouder

Deur open 19:00, Start 20:00

Dit concert is verplaatst naar 6 mei. Tickethouders hebben een mail ontvangen met alle informatie. Vragen? Check gashouder.nl/FAQ.

Support acts: Kans en Yung Nnelg.

The Opposites is een rappersduo bestaande uit Big2 en Willem. Er is veel gebeurd sinds ze in 2005 doorbraken met de hits als ‘Fok Jou’ en ‘Slaap’ van het album ‘De Fik Er In’. Het duo groeide uit tot één van de grootste Nederlandstalige hiphop acts uit de geschiedenis, totdat de act in 2014 stopte.

Twan & Willem scoorden hit na hit met singles als ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Broodje Bakpao’, ‘Licht Uit’, ‘Slapeloze Nachten’, ‘Hey DJ’, ‘Sukkel Voor De Liefde’ en ‘Thunder’. Daarnaast werden tracks als ‘Me Nikes’, ‘Geen Klasse, Geen Stijl’, ‘Sjonnie & Anita’ en ‘Op Een Level’ regelrechte floorfillers in clubs en op festivals in Nederland en België.

Op live gebied hebben de heren zich ontwikkeld tot één van de meest energieke en toonaangevende live acts in Nederland en België. Album tours verkochten standaard uit ze waren een decennium lang festival favoriet, met headlinende spots op festivals als Solar, Pukkelpop (BE), Lowlands, Mysteryland, Tomorrowland (BE), Pinkpop, Zwarte Cross en Rock Werchter (BE).

We kunnen met recht stellen dat The Opposites voor een groot deel mede verantwoordelijk zijn, voor de ontwikkeling van het niche genre ‘NL Hiphop’ tot het hedendaagse mainstream succes. Hiervoor zijn ze in hun carrière ook onderscheiden met awards als de ‘Zilveren Harp’, ‘Popprijs’ en meerdere ‘TMF-, 3FM- en Urban Awards’. Onlangs namen de heren nog de ‘Edison Pop Oeuvre’ prijs in ontvangst. Het duo werd volgens de jury “legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks” en hun oeuvre staat “binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte”.

In 2019 schreeuwden de koppen ‘The Opposites keren éénmalig terug op Appelsap’. Willem & Twan werden zelf zo overdonderd door hun reünie show in Amsterdam, dat ze een uitnodiging voor een intieme surprise show in Lowlands’ Sexyland de week daarop, niet konden weerstaan. Het festival stond wederom finaal op z’n kop!

Dit was voor het duo het duwtje in de rug om weer eens te spelen voor eigen publiek. Dit is het eerste headline concert op Nederlandse bodem voor Big2 en Willem sinds 2013 én de enige eigen concerten die ze zullen geven in 2022.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap