King Gizzard and the Lizard Wizard – Gashouder
SOLD OUT

King Gizzard and the Lizard Wizard

3 maart 2023 @ Gashouder

Deur open 19:00, Start 19:50

Dit concert is uitverkocht.

Programma
19:00 – Deuren open

19:50 – Los Bitchos
21:00 – King Gizzard and the Lizard Wizard

De Australische psychedelische rockband King Gizzard & The Lizard Wizard komt op vrijdag 3 maart 2023 voor een concert naar de Gashouder in Amsterdam. Het wordt het grootste concert van de band tot nu toe in Nederland, en staat volledig in het teken van de maar liefst drie nieuwe albums die de band deze maand uitbrengt. Dit concert is uitverkocht.

De band gaat op tour ter promotie van drie gloednieuwe albums, die in een tijdspan van minder dan drie weken uitkomen. Het eerste album heet ‘Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava’ en kwam uit op 7 oktober. Op 12 oktober volgt ‘Laminated Denim’ en op 28 oktober komt de plaat ‘Changes’ uit. Het is een van de meest creatieve en experimentele hoofdstukken uit de carrière van de band. Onlangs werd al de eerste single van het eerste album uitgebracht: ‘Ice V’.

Live heeft de band door de jaren heen een ijzersterke reputatie opgebouwd. King Gizzard & The Lizard Wizard staat bekend om zijn energieke liveshows, en is een graag geziene gast op wereldberoemde festivals als Coachella, Bonnaroo, Sziget en Primavera Sound. In Nederland was de band al te zien in diverse clubzalen en op onder andere Lowlands en Down The Rabbit Hole.

King Gizzard & The Lizard Wizard werd in 2010 opgericht in Melbourne, Australië. De groep staat bekend om zijn experimentele sound, waarbij genres als rock, psychedelica, jazz en ook metal versmolten worden. De band heeft inmiddels al meer dan 20 albums uitgebracht en ontving al vele awards, waaronder ARIA Music Awards en National Live Music Awards.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap