Damon Albarn: Symphonic Loops | Uitverkocht – Gashouder

Damon Albarn: Symphonic Loops | Uitverkocht

12 februari 2022 @ Gashouder

Deur open 19:30, Start 20:30

Beide concerten zijn uitverkocht.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2022 slaat het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuwe weg in met de buitengewoon veelzijdige singer-songwriter en allround musicus Damon Albarn. In nauwe samenwerking met Pierre Audi, creatief partner van het orkest, en dirigent André de Ridder presenteert het Concertgebouworkest een programma waarin allerlei aspecten van Albarns eclectische muzikale universum aan bod komen. Damon Albarn: Symphonic Loops is een opwindend grenzeloos muziekavontuur in de theatrale ruimte van de Gashouder.

Damon Albarn werd bekend als frontman van de eigenzinnige Britse band Blur, waarna hij zich met de virtuele band Gorillaz en in uiteenlopende muziek- en theaterprojecten profileerde als een vernieuwer met een breed blikveld, die samenwerkt met musici van vele verschillende disciplines van over de hele wereld.

Damon Albarn: Symphonic Loops belooft een uitzonderlijke avond te worden, met gastmusici als zanger/gitarist Afel Bocoum en koraspeler Madou Diabaté uit Mali en Mélissa en Ophélia Hié uit Burkina Faso, die met Damon Albarn meespelen in bezwerende stukken uit zijn repertoire. Albarns creativiteit zal in de imposante Gashouder bovendien voor het eerst de confrontatie aangaan met een groot symfonieorkest in een veelkleurig concert waarin onder meer ook grootse orkestmuziek van de inspirerende Franse componist Olivier Messiaen klinkt.

De meest actuele informatie is te vinden op concertgebouworkest.nl.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap