Tamino – Gashouder
Tickets

Tamino

2 maart 2023 @ Gashouder

Deur open 18:30, Start 20:00

€36.40

Incl. servicekosten Tickets

Na twee snel uitverkochte concerten in Paradiso, keert Tamino op donderdag 2 maart terug naar Amsterdam voor een concert in de Gashouder. De kaartverkoop voor het concert is gestart.

Afgelopen vrijdag bracht de Belgische zanger, gitarist en pianist Tamino zijn langverwachte tweede album ‘Sahar’ uit. Het album, de opvolger van ‘Amir’ (2018), kwam tot stand in zijn Antwerpse appartement en bevat samenwerkingen met bassist Colin Greenwood van Radiohead, producer/engineer PJ Maertens en drummer Ruben Vanhoutte.

Op het album worden Arabische folk en experimentele indierock vermengd met meeslepende orkestrale arrangementen. Tamino gebruikt onder meer de Arabische oed, het instrument van zijn grootvader Muharram Fouad, een van de meest gevierde zangers en acteurs van Egypte. Tamino geeft de oed een nieuwe invulling als een meer ’typisch’ indierock-instrument. Gecombineerd met zijn smeulende stem creëert het een gelaagd en beklijvend geluid. Op ‘Sahar’ vallen de romantiek en tragedie van Jeff Buckley samen met een kosmopolitische esthetische gevoeligheid en mengen Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden zich moeiteloos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap